Comandantul de sector, colonelul senior Zhu JinSong, și locțiitorul acestuia, colonelul Tamer Gallab, au vizitat aria alocată contingentului românesc din Mali, la invitația comandorului Ioan Mischie, comandantul detașamentului participant la misiunea MINUMSA.

În acest context, delegația a luat parte la un briefing de informare privitor la rolul, misiunile, activitățile și capabilitățile detașamentului Forțelor Aeriene Române dislocat în baza Camp Castor, Gao. Totodată, vizitatorii avut posibilitatea să observe mediul alert de lucru din Centrul de Operații Tactice, locul unde specialiști în diverse domenii precum operații, comunicații, protecția forței își desfășoară activitatea.

Ulterior, membrii delegației au fost invitați la vizionarea expoziției statice cu tehnica, echipamentele și aparatura medicală care sunt utilizate în misiuni, unde reprezentanți ai personalului navigant și medical aflați la elicopterul configurat în MEDEVAC au răspuns la întrebările acestora, accentuând principala misiune a detașamentului, și anume, aceea de a asigura evacuare aeromedicală în Sectorul de Est al Mali. (L.B.)

• Locotenent Lorena Băhnaru

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu