Săptămâna trecută, locțiitorul comandantului Misiunii NATO Resolute Support, general-locotenent Salvatore Camporeale, a vizitat militarii Batalionului 300 Protecția Forței Sfântul Andrei în campul românesc din Baza Militară Kandahar.

Acesta a stat de vorbă cu militarii români, abordând subiecte referitoare la contribuția Armatei României la îndeplinirea obiectivelor misiunii în Afganistan.

Generalul-locotenent Salvatore Camporeale și-a exprimat aprecierea pentru munca depusă de militarii români, care împreună cu partenerii de coaliție desfășoară o gamă largă de misiuni în aria de responsabilitate, asigurând atât protecția forței în Baza Militară Kandahar, cât și siguranța echipelor de consiliere responsabile de instruirea Forțelor de Securitate și Apărare Afgane.

Totodată, generalul locotenent Salvatore Camporeale a mai subliniat că forțele de securitate afgane au în continuare nevoie de consiliere și faptul că misiunile țărilor membre NATO de-a lungul timpului au reușit să contribuie la dezvoltarea și asigurarea climatului de securitate aflat, în prezent, la un nivel îmbunătățit în comparație cu momentul instituirii misiunii în Afganistan.

  • Locotenent Mirela Căpîlnean
  • Foto: Plutonier Dan Vereș

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu