Salariaţii din România vor putea obţine o pensie ocupaţională, în completarea celorlalte venituri acordate în cadrul sistemelor de pensii autohtone.

Senatul a votat, recent, un proiect de lege prin care se urmăreşte transpunerea în legislaţia locală a unei directive europene mai vechi. Proiectul de lege prevede că pensia ocupaţională va fi facultativă, iar fiecare angajator va stabili o schemă proprie de pensii. Un fond de pensii ocupaţionale se va putea organiza doar la iniţiativa unui administrator autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Un astfel de fond poate atrage cotizaţii de la angajaţii unei singure firme sau ai mai multora. Pentru a putea fi inclus într-un fond de pensii ocupaţionale, un angajat al unei firme va trebui să plătească o contribuţie proprie, aceasta fiind completată de una a angajatorului. În momentul în care decide să ofere acest tip de pensie, un angajator va fi obligat să ofere pensia tuturor salariaţilor săi, virând contribuţiile necesare.

Contribuţiile personale ale angajaţilor vor fi stabilite, în acest caz, conform unor criterii specifice: vechime în muncă, funcţie ocupată în cadrul firmei sau cuantumul salarial. Totodată, un salariat nu va putea fi obligat să contribuie la fondul de pensii ocupaţionale stabilit de angajator. Angajatorul nu va putea reţine bani salariatului, fără a avea acordul scris al acestuia.

Fiecare angajat care va cotiza la un fond de pensii ocupaţionale va avea alocat un cont individual, permiţând astfel transferul oricărui participant la un alt fond de pensii asemănător sau la unul de pensii facultative, fără ca acesta să plătească penalităţi.

Menţionăm că, în 2014, un proiect asemănător a trecut de votul Senatului, însă nu a mai trecut şi prin celelalte etape ale procesului legislativ. Proiectul de lege actual, adoptat de camera superioară a Parlamentului României, va merge pentru vot în Camera Deputaţilor

Despre autor

Liviu Anghel

Lasă un comentariu