Militarii Batalionului 495 Protecția Forței Vulturii Negri parcurg programul de pregătire pentru misiunea din teatrul de operații din Afganistan.

Foto: Marius Galanton

Îndeplinirea misiunilor de patrulare în aria de responsabilitate nu mai reprezintă o noutate, dar cum nicio misiune nu seamănă cu alta, pentru Vulturii Negri pregătirea și executarea patrulelor reprezintă o prioritate.

Foto: Marius Galanton

Instruirea pe timp de noapte îi ajută pe militari să își dezvolte capacitatea de concentrare și de reacție în caz de incident, devenind mai agili, precum un vultur.

Foto: Marius Galanton

În cadrul Exercițiului de Repetare a Misiunii, militarii Batalionului 495 Protecția Forței Vulturii Negri pun în aplicare procedurile standard de evacuare a răniților în cazul unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Foto: Marius Galanton

Acestea sunt cunoscute ca fiind cel mai mare pericol pentru militarii dislocați în teatrul de operații din Afganistan, de aceea pentru Vulturii Negri exersarea procedurilor standard de operare pe timpul patrulelor reprezintă o prioritate în procesul de instruire.

  • Locotenent Gabriel Chiriloiu

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu