Vineri, 6 septembrie, la sediul Brigăzii 122 Logistică Muntenia, a avut loc ceremonia de plecare în misiune a Elementului Național de Sprijin (ENS), rotația a X-a, parte a misiunii Resolute Support, din Afganistan.

După intonarea imnului național și efectuarea apelului solemn, a urmat un serviciu religios.

Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi, în acest moment important, când ne aflăm în fața unei noi provocări, a spus, în cuvântul său, comandantul ENS, locotenent-colonel Dan Corbu. Plecăm în această misiune conștienți de responsabilitatea îndeplinirii importantei misiuni de a asigura suportul logistic pentru toate forțele românești dislocate în teatrul de operații din Afganistan.

      Comandantul ENS, locotenent-colonel Dan Corbu            Foto: Eugen Mihai

Ofițerul a vorbit despre perioada intensă de pregătire pe care militarii au urmat-o, în urma căreia s-a format o echipă instruită, omogenă, puternică și capabilă să depășească orice provocare profesională, să ducă la bun sfârșit misiunile încredințate. Suntem un colectiv motivat, cu un grad de coeziune ridicat, în care experiența militarilor cu multe misiuni executate anterior se va îmbina cu entuziasmul și dorința de afirmare a celor tineri, aflați la prima lor misiune. În final, comandantul ENS a mulțumit Comandamentului Logistic Întrunit (CLÎ) și Brigăzii 122 Logistică Muntenia pentru sprijinul constant pe care l-au acordat pe durata pregătirii.

La rândul său, comandantul CLÎ, general-locotenent Cătălin Zisu, prezent la eveniment, le-a cerut militarilor ENS să execute fiecare sarcină încredințată cu seriozitate, să acționeze prompt și eficient în baza misiunii primite și să dea dovadă de disciplină și corectitudine în relația cu partenerii. Cunoștințele militare și de specialitate demonstrate pe timpul participării la selecția pentru încadrarea detașamentului, precum și rezultatele foarte bune pe care le-ați obținut atât pe timpul pregătirii, cât și pe timpul evaluării operaționale vă dau dreptul de a privi cu optimism și siguranță perioada care vă așteaptă. De asemenea, generalul-locotenent Cătălin Zisu i-a asigurat pe militari și pe familiile acestora că pot conta oricând pe sprijinul său și al conducerii CLÎ.

Foto: Eugen Mihai

Cei 41 de militari (15 ofițeri, 12 subofițeri, patru maiștri militari și 10 soldați/gradați profesioniști) se vor afla în teatrul de operații din
Afganistan pentru aproximativ șase luni, în perioada septembrie 2019-martie 2020, timp în care aceștia vor desfășura activități specifice pentru asigurarea sprijinului logistic pentru toate structurile românești dislocate în teatrul de operații. Alături de contingentul ENS se va afla, pentru șase luni, și colegul nostru, maiorul Bogdan Oproiu.

Foto: Eugen Mihai

Despre autor

Cristian Lenga

Sergentul Cristian Lenga este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice. Este preocupat de evoluţia în carieră a maiştrilor militari, subofiţerilor şi soldaţilor gradaţi profesionişti.

Lasă un comentariu