Instrucție

Zile de foc pentru Liliecii Negri

Pregătirea pentru misiune a militarilor din Detașamentul de Apărare Antiaeriană Liliecii Negri se apropie de final. Aceștia urmează să fie dislocați în Polonia, începând cu luna octombrie.

La începutul lunii septembrie, o comisie a Comandamentului Forțelor Întrunite a verificat nivelul de pregătire a militarilor în cadrul unei evaluări statice. Această activitate este premergătoare testării capacității operaționale a detașamentului, care se va desfășura la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană din Capu Midia.

Evaluarea acțională de la Capul Midia, de la finalul acestei luni, este ultima activitate de instruire și testare, care încheie oficial perioada de pregătire specifică pentru misiune. În cadrul acestei evaluări, militarii vor fi în măsură să pună în practică toate cunoștințele teoretice și practice acumulate de-a lungul perioadei de pregătire.

Militarii români vor participa în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia în vederea asigurării prezenţei înaintate consolidate în flancul nord-estic al Alianţei, alături de partenerii americani, britanici, polonezi şi croaţi, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul summit-ului de la Varşovia.

• Locotenent Corina Ciobanu

Despre autor

Trustul de Presă al MApN

Lasă un comentariu