Luni, 22 aprilie, Centrul tehnic-editorial al armatei a organizat simpozionul cu tema Importanţa bibliotecilor în mediul cazon şi rolul lecturii în viaţa militarilor, eveniment dedicat Zilei Bibliotecarului şi Zilei Internaţionale a cărţii şi a drepturilor de autor.

Iniţiativa acestei activităţi, prima de acest gen, îi aparţine bibliotecarei Daniela Mihalcea, de la Biblioteca militară specializată a SMAp, care a reuşit să adune în Sala de lectură Alexandru Ioan Cuza bibliotecari civili şi militari din mai multe garnizoane.

De la Biblioteca Militară Naţională a fost prezent colonelul (r) Liviu Vişan, de la Biblioteca garnizoanei Târgovişte, Carmen Călimănescu, iar din structurile civile au răspuns invitaţiei Adriana Pană, de la Biblioteca Metropolitană, Aurelia Mircescu, de la Biblioteca Naţională a României, şi profesorul de la Universitatea din Bucureşti, fost bibliotecar, Mircea Regneală.

Mi-am propus să ne adunăm cât mai mulţi din această tagmă, minusculă dar importantă, zic eu. Să facem schimb de idei, să învăţăm unii de la alţii, a motivat Daniela Mihalcea.

S-a discutat despre rolul bibliotecarului şi modalităţi de a-şi atinge mai uşor menirea, aceea de a fi în slujba cititorului. Pe lângă bibliotecari, la eveniment au fost prezenţi şi generalul de brigadă Corneliu Postu, director al SMAp, colonelul Viorel Cătălin Mihalcea, comandantul CTEA, locotenent-colonelul Mircea Barac, redactor-şef Gândirea militară românească.

În încheierea activităţii, Daniela Mihalcea a transmis câteva gânduri, la ceas aniversar. Le doresc tuturor colegilor din biblioteci să fie sănătoşi, la cât mai multe cărţi şi, bineînţeles, la cât mai mulţi cititori!

Despre autor

Alina Crișan

Plutonierul Alina Crişan a absolvit Şcoala Militară de Muzică, Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Facultatea de Comunicare şi Jurnalism. Este preocupată de domeniul învăţământului militar şi realizatoare de emisiuni la postul de radio „Vocea Armatei”.

Lasă un comentariu